UMALO OPŠTA TUČA: Verbalni sukob i guranje funkcionera i pristalica SNS i SzS na Trgu republike

Na rekonstruisanom Trgu republike koji je danas otvoren sukobili su se predstavnici i pristalice Saveza za Srbiju i Srpske napredne stranke.

BETA

Do verbalnog okršaja, guranja i umalo opšte tuče došlo je pošto su na razdaljini od nekoliko metara zakazani dogadjaji jedne i druge grupacije.

Predstavnici Saveza za Srbiju – funkcioner Narodne stranke Nikola Jovanović i funkcioner Stranke slobode i pravde i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać na trgu su imali performans kojim su želeli da ukažu na predugu i preskupu rekonstruciju trga, dok su predstavnici gradske vlasti i SNS došli na početak Knez Mihailove da pohvale radove i otvore novu gradsku saobraćajnu liniju koja će se kretati pešačkom zonom.

Kada su gradski čelnici krenuli u vožnju električnim mini busom sreli su predstavnika Saveza za Srbiju.

Funkcioner Narodne stranke Nikola Jovanović je prišao da se pozdravi sa predsednikom Skupštine Beograda Nikolom Nikodijevićem i drugim gradskim funkcionerima, ali mini bus se zaustavio samo na kratko i nastavio vožnju što je doživljeno kao bežanje pa je krenulo dobacivanje i guranje sa onima koji su bili van mini busa, a medju kojima je bio i odbornik SNS Nemanja Joksimović.

Sukobljeni su se gurali, psovali i dobacivali jedni drugima i duž Čika Ljubine ulice, a u više navrata je skoro pa došlo do ozbiljne tuče.

Medjutim okupljeni su se ipak posle izvesnog vremena razišli.