UMRLA U SNU: Bila je pozitivna na koronu bez težih simptoma – tri dana kasnije… (VIDEO)

Majka i otac poštovali sva uputstva doktora...

Bolnica
Pixabay.com

Mekenzi Gongora (9) iz San Antonija u Teksasu, umrla je u snu samo tri dana nakon što se ispostavilo da ima korona virus, iako nije imala ozbiljnije simptome.

Njeni roditelji žele da upozore javnost da kovid-19 može biti opasan i po decu. Oni pozivaju sve roditelje na oprez.

Devojčica se prvo 29. januara požalila na glavobolju, a roditelji su videli i da ima temperaturu. Kada joj je urađen test na korona virus, utvrđeno je da je pozitivna.

U intervjuu za “Today”, Erika Gongora, Mekenzina tetka, izjavila je da devojčica nije imala teškoća sa disanjem kada su je iz Vojno-medicinskog centra “Bruk” poslali kući.

I u narednih par dana simptomi su bili blagi da bi se prvog februara Mekenzi požalila na bolove u stomaku i umor.

Otišla je ranije na spavanje, a u ranim jutarnjim satima drugog februara umrla je u snu, prenosi San Antonio ekspres njuz.

U narednim satima testirani su Mekenzin otac Nejtan, pripadnik Nacionalne garde SAD i njena mlađa sestra Sofija, koji su takođe bili pozitivni na kovid-19. Majka Kristl je kao medicinski radnik već bila vakcinisana i test je bio negativan.

Porodica ne zna da je Mekenzi imala ikakve druge bolesti, ali kažu da je bila sitna za svoj uzrast. Sada čekaju zvaničan izveštaj medicinskih stručnjaka o uzrocima smrti.