UPAD SPECIJALACA NA SEVER KOSOVA: Uhapšen policajac zbog sumnje da je povezan sa ubistvom Ivanovića

Kosovska policija saopštila je da je u akciji na severu Kosova uhapšen policajac u vezi sa ubistvom lidera Inicijative SDP Olivera Ivanovića, kao i još jedan osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje, prenosi RTS.

Kosovska policija
Wikipedia

– Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (R.B.) uključenog u nalog za pretragu – navedeno je u saopštenju.

Navodi se da se traga za drugim osumnjičenim policajcem.

– Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronadjeno oružje. U operaciji su pronadjena i zaplenjena još dva oružja i municija – piše u saopštenju.

Portparol policije Kosova Baki Keljani rekao je za prištinsku agenciju Telegrafi.com da je uhapšena osoba sa inicijalima R.B, dok je kod druge osobe koja je takođe pritvorena pronađeno oružje.

– Možemo potvrditi da je danas u ranim jutarnjim časovima na severu Mitrovice, kosovska policija sprovela policijsku akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. Ova policijska operacija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odeljenje, koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (R.B.), dok se za drugim pripadnikom policije, kosovskim Srbinom nastavlja potraga – kazao je on.

Keljani je rekao da je tokom policijske akcije uhapšena još jedna osoba kod koje je pronađeno oružje, dok su u drugoj operaciji pronađena i oduzeta još dva komada oružja i municije.

Prema informacijama te agencije u akciji je učestvovalo više od 100 policajaca.

Prištinski mediji navode da je jedan od uhapšenih policajac Rade Basara koji je vodio istragu o ubistvu Ivanovića i uhapšen je pod sumnjom da je prikrivao dokaze.

U toku je potraga za šefom istrage u policiji na severu Kosova Željkom Bojićem, javili su mediji u Prištini.