UPOZORENJE AMSS: Mokri kolovozi otežavaju vožnju, velika opasnost preti u klisurama

Auto-moto savez Srbije (AMSS) apelovao je večeras na vozače da zbog magle i moguće poledice na putevima, prilagode brzinu i drže veće rastojanje u odnosu na druga vozila.

Vožnja po snegu
pixabay

Vozači se upozoravaju da uspore zbog mokrih kolovoza, kao i zbog odrona koji su poslednjih dana učestali na putevima trasiranim kroz stenske useke i klisure Ibarske i Đerdapske magistrale, a ima ih i kroz Sićevačku, Drensku i Grdeličku klisuru.

Na deonici Valjevo-Кaona, u mestu Bačevci, postoji opasnost od obrušavanja kamena na putu. Na toj deonici je postavljena saobraćajna signalizacija i brzina ograničena na 20 kilometara na sat. Na brojnim deonicama na putevima u Srbiji u toku su radovi.

Zbog radova u okviru izgradnje auto-puta Beograd-Južni Jadran izmenjen je načinu odvijanja saobraćaja izmedju Surčina i Obrenovca. Saobraćaj je preusmeren na novoizgradjenu privremenu saobraćajnicu (devijaciju).

AMSS je u saopštenju naveo i da kamioni koji iz Srbije izlaze preko graničnih prelaza Horgoš i Šid čekaju oko tri časa, na prelazu Batrovci oko dva časa dok na teretnim terminalima prelaza Bačka Palanka sa Hrvatskom zadržavanje iznosi oko sat vremena.

Dodaje se da na putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.