UPOZORENJE NA NEPOGODE I OBILNE PADAVINE: Srbiji danas stiže veliko zahlađenje, evo KADA TAČNO

Kisa vreme cizme
Pixabay.com

U Srbiji danas prijatnije u odnosu na prethodne dane, naročito na severu i na zapadu Srbije. Pre podne u svim predelima biće sunčano i veoma toplo. Sredinom dana u zapadnim, a posle podne i u ostalim predelima Srbije naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, osetnijim padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom.

 

Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, jakim gromovima i olujnim vetrovima. Krajem dana i tokom večeri očekuju se veće količine padavina, a u toku večeri i noći u severoistočnim i istočnim predelima Srbije i veoma obilne količine padavina. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, posle podne i uveče u pojačanju, na udare povremeno i jak. Minimalna temperatura od 17 do 23°C, maksimalna dnevna od 28°C na severozapadu do 36°C na istoku i jugoistoku Srbije, krajem dana u osetnijem padu, piše Weather2umbrella.

U Beogradu u subotu osetno prijatnije u odnosu na prethodne dane, ali i dalje veoma toplo. Pre podne biće sunčano, posle podne i krajem dana očekuje se naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, osetnijim padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom.

Na širem području grada biće uslova za grmljavinske oluje, dok se tokom večeri očekuju i obilnije padavine. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, posle podne i uveče u pojačanju, na udare povremeno i jak. Minimalna temperatura 22°C, maksimalna dnevna 32°C, krajem dana u osetnijem padu.

U nedelju oblačno i osetno svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar. Temperatura od 18 do 24°C. U toku večeri i noći očekuje se prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, vetar u slabljenju.

U ponedeljak umereno toplo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, samo još tokom jutra na istoku i jugoistoku ponegde sa slabom kišom. U utorak nakon vedrog i relativno svežeg jutra, ponegde i sa maglom, tokom dana pretežno sunčano i toplije, temperatura od 27 do 31. U sredu sunčano i još toplije, temperatura od 39 do 33°C.