UPOZORENJE SVIM VOZAČIMA: Sneg i poledica usporavaju saobraćaj i stvaraju opasnosti na putevima u Srbiji

Saobraćaj je usporen zbog zimskih uslova vožnje, najviše snega ima u severnim, zapadnim, jugozapadnim i istočnim delovima zemlje, dok se do kraja dana sneg trebalo da počne da pada i na jugu i jugoistoku Srbije, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Sneg
Beta

Zbog niskih temperatura očekuje se i poledica, a mokri i snegom prekriveni kolovozi mogu doprineti povećanom broju saobraćajnih nezgoda.

Tokom prepodneva u centralnim i istočnim krajevima Srbije očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 20 do 40 centimetara, a na jugu i jugoistoku od 10 do 20 cm.

Vozači se upozoravaju da na put kreću isključivo sa kompletnom zimskom opremom, jer su česta proklizavanja vozila posebno na usponima i prevojima.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja do 30 minuta.

Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz zemlje na prelazu Batrovci su oko 180 minuta.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na više putnih pravaca.

Danas od 21.00 do 9.00 časova, biće obustavljen saobraćaj na putu Smederevska Palanka – Stojačak, u Smederevskoj Palanci, zbog radova na pružnom prelazu. Alternativni putni pravac je put Smederevska Palanka – Кrnjevo i Кrnjevo – Velika Plana.