Osvanulo je tmurno i oblačno jutro, a ulice većine gradova Srbije su opustele zbog priprema uskršnjih praznika.

 

U Srbiji danas promenljivo oblačno i malo svežije. Biće uglavnom suvo, tek ponegde sa slabom i kratkotrajnom kišom. Kasnije posle podne i uveče očekuje se smanjenje oblačnosti, javlja portal Weather2umbrella.

Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, u Timočkoj i Negotinskoj Krajini povremeno i jak. Jutro će na severu Bačke i Banata biti evdro i u tim predelima biće najhladnije sa minimalnom temperaturom od 5 do 7°C.

U ostalim predelima Srbije minimalna temperatura od 8 do 12°C. Maksimalna dnevna temperatura u većem delu Srbije kretaće se od 15 do 20°C.

U Beogradu danas promenljivo oblačno, malo svežije i uglavnom suvo. Kasnije posle podne očekuje se smanjenje oblačnosti. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura 11°C, maksimalna dnevna 17°C.

U subotu sunčano i ponovo relativno toplo, maksimalna temperatura od 19 do 24°C. U južnim i zapadnim predelima biće uslova za pljuskove sa grmljavinom. Krajem dana i tokom noći u svim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U nedelju će biti oblačno i svežije sa kišom, ali krajem dana sledi razvedravanje. Temperatura u padu.

U ponedeljak ujutro vedro i hladno, a biće uslova i za mraz, ponegde i maglu. Tokom dana sunčano, ali svežije.

U utorak sledi novo naoblačenje sa kišom. Temperatura će biti u daljem padu, a kiša će na planinama preći u sneg. U sredu oblačno i veoma hladno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Susnežica i sneg ponedge će biti pojava čak i u nižim predelima, uglavnom na 400-500 metara. Duvaće jak severozapadni vetar, koji će dodatno povećavati osećaj hladnoće. Maksimalna temperatura sredinom sledeće sedmice biće od svega 5 do 10°C, na planinama ispod 0°C.

U drugoj polovini sedmice biće uslova i za jutarnje mrazeve. Tokom dana promenljivo oblačno, ponegde sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa susnežicom i snegom. Prema kraju sedmice očekuje se postepena stabilizacija vremena i porast temperature.