Vozače na putevima u Srbiji očekuju promenljive vremenske prilike. Moguća su i duža zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

AMSS upozorava na slab mraz zbog nižih jutarnjih i večernjih teperatura, posebno na području centrale i južne Srbije

 

Prvi radni dan posle uskršnjih praznika može doneti pojačan saobraćaj i na pojedinim graničnim prelazima sa Hrvatskom i Mađarskom. Teretna motorna vozila se na izlazu iz Srbije na graničnom prelazui “Batrovci” zadržavaju oko 300 minuta, a na graničnom prelazu “Šid”, takođe na izlazu iz zemlje, oko 60 minuta.

Od danas do petka, 21. aprila od 10.00 do 17.00, izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza, na državnom put I A reda broj 1 (Obilaznica oko Beograda), od petlje “Dobanovci” do petlje “Bubanj potok”, u oba smera.

Od sutra počinje obustava saobraćaja na deonici od Topole-1 ka Bućinom grobu u periodu od 9.00 do 17.00 zbog radova na postavljanju novog sloja asfalta.

Zbog radova na redovnom održavanju, čišćenju i pranju zaustavnih saobraćajnih traka u tunelu “Lipak” na Obilaznici oko Beograda u noći između utorka, 18. i srede, 19, zatim srede, 19. i četvrtka, 20, kao i četvrtka, 20. i petka, 21. aprila od 22.00 do 6.00.

Do petka, 21. aprila zbog radova na popravci kolovoza na putu Bela Palanka – Kremenica, saobraćaj će se odvijati usporenije naizmeničnim propuštanjem vozila.