UPOZORENJE! Očekuje nas promenljivo vreme: Popodne NEPOGODE, a onda i do 40 stepeni

Ada Ciganlija
Dnevno.rs

U Srbiji se popodne i uveče očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom, upozorio je RHMZ

 

U istom upozorenju se takođe navodi da će do kraja juna biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 33 do 37 stepeni, u četvrtak i petak ponegde i do 40 stepeni!

Samo će u ponedeljak temperatura biti u manjem padu, od 28 stepeni na severu, do 34 stepena na istoku Srbije.

Prema prognozi za danas, biće pretežno sunčano i veoma toplo, pre podne na severu Vojvodine, po podne u zapadnim, a do kraja dana i u ostalim krajevima naoblačenje mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i jakim vetrom očekuju se po podne i uveče ponegde u donjem Podrinju i Vojvodini.

Vetar slab promenljiv, po podne u skretanju na slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 23 stepena, najviša dnevna od 34 do 37 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo, kasno po podne i uveče naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab promenljiv, po podne u skretanju na slab i umeren severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 23 stepena, najviša dnevna oko 37 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u ponedeljak će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Temperatura će biti u manjem padu i kretaće se od 28 na severu do 34 stepena na istoku Srbije.

Od utorka do petka sunčano i veoma toplo, samo u planinskim predelima retka pojava popodnevnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura kretaće se od 33 do 37 stepeni.

U četvrtak i petak ponegde i do 40 stepeni.

Za vikend nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a dnevna temperatura biće u padu.