UPOZORENJE ZA GRAĐANE: “Nemamo drugog izbora osim da uvodimo mere koje će poboljšati stanje!”

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji su koronavirusom zaražene 13.792 osobe, a 267 pacijenata je preminulo od kovida 19. Epidemiolozi nakon rasta broja inficiranih poslednjih dana poručuju građanima da nose zaštitne maske i drže distancu, dok ministar zdravlja ističe da je moguće uvođenje novih mera.

Pixabay

Danas će biti još jedan vreo letnji dan, a živa u termometru će dostići i 33. podeljak.

Ako idete na neko od izletišta u Srbiji, nemojte da zaboravite da poštujete preporuke – održavajte fizičku distancu od ljudi oko vas.

Građani se pozivaju da poštuju preventivne mere, pre svega održavanje higijene i socijalne distance, a poželjno je i smanjenje kontakata sa porodicom i prijateljima.

Krizni štab će razmatrati i neke druge mere. Ako se jave simptomi bolesti, najbolje je javiti se u kovid ambulante kako bi lekar odlučio kako i šta dalje treba primenti od mera – rekla je direktorka “Batuta” Verica Jovanović.

O novim merama u subotu je govorio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

– Mi smo dali šansu da svako svojom odgovornošću odlučuje kako će biti. Ako se neko ne pridržava onoga što je preporučeno, mi nemamo drugog izbora osim da uvodimo mere koje će poboljšati stanje, sačuvati ljudske živote i zdravlje. Mislim da to svima mora da bude jasno – istakao je Lončar.

Savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević rekla je da je Aleksandar Vučić dobro.

Ako se desi bilo kakva promena, obavestićemo javnost – rekla je Vasiljevićeva na pitanje Blica o zdravstvenom stanju predsednikaloading...