UPOZORENJE ZA SVE VOZAČE: Oprez zbog padavina, IZBEGAVAJTE NAGLA KOČENJA!

sneg
dnevno.rs

U većem delu Srbije jutros pada sneg, dok se na jugu zemlje očekuje kiša, pa su česta proklizavanja vozila, posebno na usponima i prevojima, koja mogu uzrokovati prekide u saobraćaju, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

 

Nove padavine uslovile su povećanje visine snežnog pokrivača, zato se vozačima savetuje da izbegavaju nagla kočenja i voze na dovoljnom odstojanju od vozila ispred, navodi AMSS.

Podseća se da su vozači dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, kao i na to da van naseljenog mesta, obavezno moraju posedovati lance ili druge urešđaje za povećanje rastojanja.

Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.

Kako navodi AMSS, često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na graničnim prelazima.

Do 10. decembra izvodiće se radovi na asfaltiranju i popravci oštećenja na kolovozu na putu Umka – Obrenovac, a za vreme radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama.