UPOZORENJE ZA VOZAČE: Zbog magle i otežane vidljivosti, izbegavajte OVE trase i pridržavajte se OVIH mera

Zbog mraza, temepratura ispod nule i magle koja dodatno stvara vlažne kolovoze, postoji opasnost od proklizavanja vozila, duži je zaustavni put, izletanja sa puta su češća, a postoji i opasnost od lančanih sudara pa se vozačima savetuje da za vožnju koriste period od 10.00 do 16.00 časova, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Magla Autoput
Pixabay.com

Ovakvi uslovi vožnje očekuju vozače na većini puteva u Vojvodini, na području Sombora, Subotice, Sremska Mitrovice, Novog Sada, slično je i na auto-putevima koji vode ka Madjarskoj i Hrvatskoj, a magle ima i od Surčina ka Preljini, kao i od Niša ka Beogradu pored Velike Moarve, a najgušća je pored reka, kanala i jezera.

Magla otežava vožnju i smanjuje vidljivost ispod 100 metara na području Mačve, Srema, Banata, u Braničevskom okrugu, slično je i na prilazima Beogradu, na smederevskom, obrenovačkom, zrenjaninskom i pančevačkom putu, pored Save i Dunava, a često je može biti i na prevojima, mostovima i nadvožnjacima.

Zabrane za šlepere i kamione na snazi su na jednom broju putnih pravaca.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Na graničnim prelazima za putnička vozila nema zadržavanja.

Na teretnim terminalima naših graničnih prelaza kamioni na izlazu na prelazu Batrovci čekaju 360 minuta, i na prelazu Bačka Palanka 60 minuta.

Radovi su u toku na više deonica u Srbiji i tu je potreban dodatni oprez.