UPRKOS BROJNIM OPTUŽBAMA: Proglašena LIČNOST 2018. GODINE i teoretičari zavere su POLUDELI kada su videli KO JE

"O ličnosti godine Tajmsa obično se odlučuje na osnovu dostignuća. U slučaju Soroša ove godine odlučeno je i na osnovu vrednosti koje on predstavlja", navodi Fajnenšel tajms u obrazloženju priznanja.

ljudi
Pixabay.com

Soroš (88), Jevrej mađarskog porekla, opisan je kao “otac industrije hedž fondova”, ali i kao neko ko se zalagao za liberalnu demokratiju i otvoreno društvo i ko se “kroz filantropiju borio protiv autoritarizma, rasizma i netolerancije”.

Frans pres podseča da je Džordž Soroš postao i žrtva nacionalista i pristalica teorija zavere u Evropi i SAD. Oni ga optužuju da svojim humanitarnim aktivnostima preko nevladinih organizacija podržava ilegalnu imigraciju.

Džordž Soroš
Wikipedia

Soroš fondacija je preselila sedište iz Budimpešte u Berlin u avgustu pošto je vlada Viktora Orbana usvojila zakone “Stop Sorošu”.

Američki predsednik Donald Tramp optužio je Soroša da je platio žene koje su protestovale zbog sporne kandidature Breta Kavanoa za Vrhovni sud.

Soroš je bio na meti teorije zavere i kada su ga konzervativni kritičari optužili da tajno finansira “karavan migranata” koji se iz zemalja Centralne Amerike preko Meksika uputio u SAD.

Američki Federalni istražni biro (FBI) u oktobru je pronašao eksplozivnu napravu u poštanskom sandučetu kod Soroševe kuće u državi Njujork.