UPRKOS LOŠEM VREMENU: Održan svečani marš “Besmrtnog puka” u Beogradu (FOTO)

Svečani marš "Besmrtnog puka" počeo je oko 17 sati ispred Spomen-parka oslobodiocima Beograda gde su prvo položeni venci.

Beta

Kolona se kreće Ruzveltovom ulicom i Bulevarom kralja Aleksandra ka Skupštini Beograda ispred koje će biti održan svečani koncert, koji organizuje Ruski dom iz Beograda uz podršku Grada Beograda i Vlade Grada Moskve.

U povorci su mnogobrojni građani, a među njima su i potomci nastradalih koji uprkos kiši nose fotografije svojih predaka, srpske i ruske zastave.

Nakon koncerta, na kojem će nastupiti ruski i srpski umetnici i ansambli, na platou ispred Skupštine grada biće priređena besplatna projekcija ruskog filma “Balkanska međa” u kojem glavnu ulogu igra srpski glumac Miloš Biković.

U delu gde se marš odvija saobraćaj je obustavljen, a građani pozdravljaju učesnike i fotografišu ih.

Beta

Povorku predvodi udruženje motociklista “Noćni vukovi”, a u prvom redu su ministar za inovacije i tehnološki razvoja Nenad Popović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, šef odbora za spoljne poslove ruskog Saveta federacije Konstantnin Kosačov i Valerij Rjazanski, ministar za rad Zoran Ðorđević, direktor kancelarije za KiM Marko Ðurić…

Beta

Ovo je četvrti put da se u Beogradu održava svečani marš “Besmrtnog puka” povodom Dana Pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.