UPRKOS TVRDNJAMA VUČIĆA: Ministri i funkcioneri SNS traže parlamentarne izbore!

Vulin
Beta

Ministar odbrane Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandra Vulin ponovio je danas da je on za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora zbog "atmosfere mržnje u društvu".

 

On je rekao za televiziju Pink da će tu odluku doneti Srpska napredna stranka – koalicioni partner njegovog Pokreta socijalista, ali da on ipak smatra da bi za Srbiju bilo dobro da bude prevremenih parlamentarnih izbora.

– Treba dati priliku narodu da kaže šta misli o ovima koji kažu da treba izaći sa nasiljem na ulice, da treba nasiljem rešavati političke razlike, da treba mrzeti srpskog patrijarha (jer je pohvalio predsednika Aleksandra Vučića), da treba slušati strane ambasadore, da ne treba da budemo vojno neutralni i koji kažu da treba da vratimo tajkune u Beograd – rekao je Vulin.

Predsedništvo Srpske napredne stranke održaće danas vanrednu sednicu, na kojoj će se razmatrati nastup na predstojećim izborima u Beogradu, i da li će zajedno biti i vanredni poslanički izbori u Srbiji.

Sednica Predsedništva počeće u 17 časova i biće zatvorena za javnost.

Predsednik države i lider SNS Aleksandar Vučić je u subotu izjavio da vanrednih parlamentarnih izbora neće biti, ali je ostavio mogućnost da bude preglasan na vanrednoj sednici Predsedništva.

– Moguće je da budem preglasan, u šta ne verujem – rekao je tada Vučić.

Na sednici Glavnog odbora SNS 18. novembra je prihvaćen Vučićev predlog da se ne raspisuju vanredni parlamentarni izbori i tada su samo četiri od 500 članova glasala za opšte izbore.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, izjavila je da bi održavanje parlamentarnih izbora bilo poželjno. Ona je dodala da bi održavanjem parlamentarnih izbora građani dobili priliku da još jednom glasaju za rezultate politike SNS.