URAGAN IRMA SRUŠIO ZATVOR, 250 KRIMINALACA NA SLOBODI: Francuska šalje LEGIJU STRANACA

Sveti Martin
Printscreen

Francuska vlada šalje još stotine vojnika i policajaca da ponovo uspostave red na francuskom delu ostrva Sveti Martin zbog pljačkanja i haosa posle uragana.

 

Uragan Irma je uništio ostrvski zatvor iz kojeg je pobeglo 250 zatvorenika.

Uz to, vlada je poručila svim stanovnicima tog dela ostrva da ostanu u zatvorenom prostoru, a za Sen Marten i obližnje karipsko ostrvo Sen Bartelemi, takođe francusko, uputila je meteorološko upozorenje najvišeg stepena u trenutku kada se nova oluja, uragan Hose, spušta na to područje, prenosi AP. 

Francuski premijer Eduar Filip saopštio je da Francuska od sutra šalje trupe Legije stranaca, paravojne snage i druga pojačanja na Sen Marten. 

Francuska je tamo već poslala nekoliko stotina žandarma, vojnika i drugih pripadnika bezbednosnih snaga, ali je Filip priznao da oni deluju u teškim uslovima i da im je potrebna pomoć. 

Na tom ostrvu je uragan Irma usmrtio više ljudi i naneo veliku štetu kućama, električnoj mreži i sistemu vodosnabdevanja. 

U međuvremenu, francuski mediji su javili da je ostrvski zatvor u uraganu Irma uništen i da je 250 zatvorenika trenutno na slobodi. loading...