URONITE U LAVIRINT MISTERIJA! “Sedam smrti”, najmaštovitija knjiga ove godine

Najmaštovitija knjiga ove godine Sedam smrti povešće vas u misterioznu avanturu u kojoj svaki lik i svaki mračni kutak krije nešto tajanstveno, a svaka stranica nudi neočekivani obrt.

Promo Vulkan

Autor Stjuart Terton za Sedam smrti osvojio je nagradu Kosta, koja se dodeljuje za najbolji debitantski roman, a knjiga je proglašena i za roman godine po izboru Gardijana, Tajmsa Dejli telegrafa. O njenoj popularnosti govori i činjenica da je poznata producentska kuća koja je radila čuvenu serijuDownton Abbey kupila prava za ekranizaciju nove serije zasnovane upravo na knjizi Sedam smrti.

U središtu romana je proslava koja će se završiti tragedijom. Dok zvanice posmatraju vatromet, Ivlin Hardkasl, mlada i lepa kći domaćina, biće ubijena. Narednih osam dana ona će umirati svakog dana u isto vreme, sve dok Ejden Bišop, jedan od gostiju, ne reši ubistvo.

Da bi otkrio ko je ubica, Ejden će morati da proživljava kobni dan iznova i iznova i iznova, svaki put u telu drugog gosta. Svestan da sitnice mogu da promene ishod i daju više informacija, on upija intelektualne i fizičke osobine gostiju i pokušava da posmatra svet njihovim očima. Na vama je da se prepustite nepredvidivom trileru, ali budite oprezni. Otvorite širom oči, jer detalji su svuda oko vas!

Autor Stjuart Terton je honorarni novinar-putopisac koji je radio u Šangaju i Dubaiju. Osvojio je Brajtonovu nagradu za pripovetke i bio je u širem izboru za Opening lajns takmičenje Bi-Bi-Sijevog Radija 4.