USKORO OTVARA VRATA prvim kupcima: “Ikea” u Beogradu od 10. avgusta počinje sa radom!

IKEA
pixabay.com

Švedska robna kuća uskoro počinje sa radom u Bubanj potoku!

 

Robna kuća “Ikea” u Beogradu zvanično će otvoriti vrata prvim kupcima 10. avgusta, u 10 časova! Objekat ima više od 30.000 metara kvadratnih, oko 9.500 proizvoda, restoran, prodavnicu švedske hrane, igraonicu za decu, parking za 1.200 automobila, kao i punjač za elektromobile.

RAT IH ZATVORIO

“IKEA” je poslovala 1991. godine u Srbiji, ali je posle godinu dana zatvorila svoju, malu, radnju, zbog rata na prostoru bivše SFRJ. Gotovo tri decenije kasnije, u Srbiji otvara svoju jubilarnu 400. robnu kuću.

Radujemo se što ćemo otvoriti vrata za naše prve posetioce u Beogradu. Otvaranje robne kuće je važan korak kojim želimo da naše proizvode približimo ljudima u Srbiji. “Ikea” želi da ima pozitivan uticaj na ljude i prirodnu sredinu u zajednicama u kojima posluje. Hoćemo da u Beogradu budemo dobar komšija i pouzdan partner – ispričao je Stefan Vanoverbeke, generalni direktor kompanije “Ikea” jugoistočna Evropa, prenose “Novosti”.

“Ikea” ima ugrađene savremen tehnologije koje doprinose, kako kažu, održivosti i ekonomskoj isplativosti rada objekta. Tako, zgrada ima sistem za separaciju i zbrinjavanje 23 frakcije otpada, sa namerom da manje od 10 odsto otpada ide na deponiju. Robna kuća poseduje geotermalne pumpe sa šest bunara, koji služe za grejanje i hlađenje samog objekta. Sakupljena kišnica koristiće se za ispiranje toaleta, a sva unutrašnja i spoljna rasveta je LED, čime se štedi električna energija. Tu su i solarni paneli, na krovu objekta, koji obezbeđuju potrebnu energiju.