USVOJEN ZAHTEV TUŽILAŠTVA: Dijana Hrkalović ponovo u pritvoru

Bivša državna sekretarka u MUP, vraćena je u pritvorsku jedinicu Centralnog zatvora, nakon što je usvojena žalba Tužilaštva za organizovani kriminal.

printscreen/youtube.com/Portal Informer

MUP je saopštio, navodeći samo incijale bivše državne sekretarke, da su je pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala sinoć uhapsili i sproveli u pritvorsku jedinicu Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

MUP podseća da je Apelacioni sud u Beogradu ranije danas, postupajući po žalbi Tužilaštva za organizovani kriminal, ukinuo rešenje Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu o ukidanju pritvora Dijani Hrkalović, i vratio predmet na ponovno odlučivanje.

– Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje o određivanju pritvora, nakon čega su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili D.H. i sproveli je u pritvorsku jedinicu – navodi se u saopštenju MUP-a.

Specijalni sud je odredio Hrkalović pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog opasnosti od uticaja na svedoke, piše Nova.

Hrkalović je nešto manje od dva meseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu.

Tužilaštvo je tog dana tražilo od suda da joj produži pritvor po dva nova osnova – zbog postojanja opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike, ali sud nije usvojio.