USVOJENA OSTAVKA NARODNOG POSLANIKA: “Za nauk onima koji se bave težim kriminalom”

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je jednoglasno usvojio ostavku narodnog poslanika Mehe Omerovića.

Skupština
Beta

Odboru kojim predsedava poslanik Aleksandar Martinović, prisustvovalo je 11 članova koji su jednoglasno prihvatili ostavku poslanika Omerovića.

Podnošenjem ostavke Mehu Omeroviću prestaje mandat kao poslanika u Narodnoj skupštini Srbije.

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić je ocenio da se ostavka ne može posmatrati kao moralan čin Omerovića, već je u pitanju “iznuđena ostavka zbog pritiska u samom Parlamentu, ali i zbog pritiska javnosti”.

On je dodao da se mora obraćati pažnja na koji način se Narodna skupština predstavlja javnosti, jer je teško vratiti ugled parlamentu.

– Ako pojedinci koje se bave sitnim kriminalom predstavljaju parlament teško je vratiti ugled parlamenta – kazao je Mirčić i dodao da se nada da će primer Mehe Omerovića omesti one koji se bave “težim kriminalom od krađe krema i ruževa”.

On je dodao da je SRS insistirala da Meho Omerović nakon objavljivanja dokaza da je počinio krivično delo krađe odmah bude smenjen, ali je dodao da je na kraju došlo do njegove smene, ali najviše zbog pritiska javnosti.

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Srbije Meho Omerović i narodni poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) podneo je juče Narodnoj skupštini ostavku na mesto poslanika u Skupštini Srbije.

Omerović je nedavno bio priveden na aerodromu u Nemačkoj pod optužbom za kradju kozmetike iz fri šopa, nakon čega se pozvao na imunitet pokazavši službeni pasoš.loading...