UVEREN DA “VATRENI” POSTAJU ŠAMPIONI SVETA: Premijer Hrvatske na sednicu DOŠAO U DRESU i fudbalerima poručio OVO! (FOTO)

"Sa Francuzima je istorijska prilika za revanš."

BETA

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da veruje da Hrvatska može da pobedi Francusku u finalu Svetskog fudbalskog prvenstva i da je ta utakmica istorijska prilika za revanš Francuzima.

U intervjuu regionalnoj televiziji N1 posle današnje sednice vlade na koju su on i svi ministri došli u dresovima fudbalske reprezentacije Plenković je na pitanje kakav će biti rezultat u nedelju u Moskvi ponovio izjavu uoči utakmice s Engleskom –  “Bitno je da imamo suficit”.

Dosta je jedan razlike. S Francuzima je istorijska prilika za revanš. Ako bi rezultiralo pobedom, bilo bi briljantno, imamo momčad koja to može ostvariti, ovo što su pokazali daje nam veliko samopouzdanje. To je ekipa s pobedničkim mentalitetom i spremnošću koja je sjajna – rekao je Plenković.

Plenković je još rekao da je sinoć polufinalnu utakmicu gledao, pored drugih, i u društvu ruskog premijera Dimitrija Medvedeva.

BETA

Bio je tamo i izraelski premijer, Benjamin Netanjahu, predsednik Gabona, svi ključni zvaničnici Fife, Uefe, Čeferin, naš Davor Šuker i brojni drugi – rekao je Plenković.

Plenković je rekao i da ne zna hoće li putovati na finale Svetskog prvenstva i da će se oko svega konsultovati s predsednicom. On je ponovio da su fudbaleri učinili mnogo za promociju Hrvatske u svetu.

–  Sportski uspesi, briljantni igrači, kad se sve to potvrdi na ovakvom takmičenju, kreira posebnu vrstu optimizma. To sve može biti primenjeno i na sve druge aspekte društva – rekao je Plenković.

Svesni smo frustracija hrvatskih ljudi, nestrpljivosti, a znamo koliko moramo investirati. Mi u Vladi se trudimo non stop i ne žalimo ni sekunde svog vremena, energije i optimizma i konačno domoljublja za Hrvatsku – dodao je.

Upitan da napravi paralelu stanja u reprezentaciji u kojoj zaista igraju oni najbolji i stanja u javnoj upravi, gde ljudi neretko na pozicije dolaze uz pomoć stranačke legitimacije, Plenković je rekao da “u reprezentaciji igraju najbolji” a “u javnom životu igraju oni koji  hoće da se javno angažuju”.

Ne možemo derogirati ono što su temelji demokratije, a to je volja naroda na izborima. Svi koji žele dati doprinos treba da se angažirati, a na kraju se sastavlja ekipa koja upravlja od one koja je dobila na izborima – rekao je Plenković za N1.loading...