UZ NJEGA SMO PEVALI, ĐUSKALI, SMEJALI SE: Manda, deca će ti na ovome biti večno zahvalna (VIDEO)

Manda
Printscreen/Youtube

Milorad Mandić Manda preminuo je 15. juna u 56. godini, ostavivši iza sebe neizbrisiv trag - onaj koji nosimo sa sobom još od detinjstva.

 

Milorad Mandić Manda umro je u 56. godini tokom izvođenja dečje predstave “Petar Pan” u pozorištu “Boško Buha”. Umro je dok je držio monolog Kapetana Kuke i ne možemo ni da zamislimo drugačiji kraj ove glumčine – samo da je došao mnogo kasnije.

Mnoge generacije su mu zahvalne na onome što je za njihova detinjstva uradio i kakva je blaga ostavio za sobom budućim naraštajima.

Emisija “S one strane duge” se emitovala na Trećem kanalu od 1989. do 1995. godine u kom periodu je unosila radost u srca onih najmlađih. Bilo da su u pitanju igre, pesme ili telefonski razgovori sa klincima, Manda je uvek zabavljao najmlađe sa velikom dozom šarma.

Čak mu je jednom prilikom gost bila i Sloboda Mićalović:

Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije “Bajka za laku noć”, a sigurno ne postoji osoba koja nema u svom posedu kasetu na kojoj se nalaze njegovi spotovi i dečje pesme sa albuma “Ljudi i životinje” iz 1994. godine…

Nikada nije prestalo da bude gadno kada u spotu vidimo babine zube u čaši pored kreveta:

Ili da nas natera da zađuskamo:

Roditelje smo uvek terali da nas vode u luna park kada vidimo ovo:

A, devojčice da se uviju u marame i našminkaju kao ove cice:

Zašto kuče arlauče?