Njena majka, inače književnica Nikola Harlov, 22. januara prijavila je nestanak ćerke pošto je primila poruku: “Volim te, jako mi je žao!”

Telo devojčice posle je pronađeno u reci u Halifaksu. Pre tragičnog događaja, devojčica je školskoj drugarici predala pismo na kojem je napisala: “Nemoj da otvaraš pre šest popodne.”

Drugarica je odlučila da je posluša, ali je Ursula već skočila s mosta, nešto višeg od devet metara. Napisala je kako je odustala od života i jednostavno prestala da se bori.

Ovih dana istražitelji su objavili srceparajuće otkriće prema kojem je Ursula ovaj čin planirala nekoliko meseci. Na sudu je rečeno kako je ona mlada devojka koja se bori sa stresom i razvodom svojih roditelja.

Ursula je normalno išla u školu, a njena majka Nikola izjavila je da je bila neobično srdačna. Okrenula se prema njoj i rekla “volim te”, dala joj poljubac i otišla. Spisateljica je to okarakterisirala kao čudno ponašanje, a u 15.30 primila je poruku u kojoj joj Ursula ponovo govori da je voli i da joj je žao.

Nastavnici su rekli kako je Ursulino ponašanje na dan nestanka bilo normalno, sve do trenutka kad je predala spomenuto pismo prijateljici i izašla ranije iz autobusa, pa pešice otišla do mosta. Niko nije svedočio samoubistvu, ali je video-nadzor zabeležio koban događaj.

Policijsko istraživanje pokazalo je kako nije bilo tragova nasilja, a posle smrti detektivi su otkrili da je Ursula tražila informacije o suicidu na Instagramu i o svojim namerama se dopisivala s nepoznatom osobom iz Indonezije, oko tri meseca ranije. Nacionalna kriminalistička agencija pratila je osobu, ali oslobođena je sumnji da ima veze sa smrću.

Nikola je pokušala da je pozove 14 minuta kasnije, ali javio se stranac koji je mobilni ponašao na zemlji kraj mosta, u blizini spomenika koji je podignut prethodnoj žrtvi. Nekoliko sati kasnije, Ursulino telo izvučeno je iz reke Kalder.

U njenoj sobi pronađeni su crteži koji su upućivali na njene suicidalne namere. Kao što je navedeno, niko taj pad nije video, ali prolaznicima je bilo vrlo sumnjivo što su na kraju mosta pronađeni telefon i torba, rečeno je u policijskom izveštaju. Njeno telo pronađeno je tri sata posle skoka, nešto više od kilometra nizvodno od mosta. Iz policije su rekli kako je Ursula poslednji put viđena na Nort Bridžu, u blizini mesta gde njena majka radi.

Inače, Nikola Harlov i njen partner Dejvid Keog živeli su s Ursulom u Hebden Bridžu u Vest Jorkširu, a posle toga preselili su se u obližnji Halifaks. Nikola je opisala Ursulu kao vrlo pametnu osobu koja je mogla pobediti odrasle u kartaškim igrama. Svirala je violinu, a bila je odlična u matematici.loading...