UŽAS NA FLORIDI: Četrnaest žrtava napada na školu, vlada OPŠTA KONFUZIJA I STRAH (VIDEO)

Florida
Beta

Najmanje 14 žrtava je bilans današnjeg napada na gimnaziju u Parklandu na istočnoj obali Floride, saopštila je kancelarija šerifa okruga Brauard, navodeći da je napadač uhapšen.

 

– Za sada imamo 14 žrtava i oni su prebačeni ili se prebacuju u dve bolnice u Brauardu – napisala je kancelarija šerifa na Tviteru ne navodeći o kakvim je povredama reč. 

Senator Floride Bil Nelson rekao je za Foks Njus da “ima mnogo mrtvih”, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Direktor škole Robert Ransi rekao je da ima “puno mrtvih” i da je “situacija užasna”.

– Ovo je užasan dan za nas – rekao je on.

Napad se dogodio danas u vreme kada se završavaju časovi u srednjoj školi Mardžori Stounmen Daglas u Parklandu, na istočnoj obali Floride izmedju Boka Ratona i Fort Loderdejla. Škola ima oko 2.000 učenika.

Slike lokalne televizije pokazuju više kola hitne pomoći, vatrogasna, kao i brojna policijska vozila ispred škole. Televizije prenose snimke na kojima više desetina učenika izlaze iz škole, mnogi sa rukama dignutim u vis, ili iza glave.

Bela kuća je otkazala redovnu konferenciju za štampu posle izveštaja o napadu. 

Predsednik SAD Donald Tramp razgovarao je sa guvernerom Floride Rikom Skotom i napisao da Bela kuća blisko saradjuje s policijom oko “užasnog napada na školu u Floridi”. On je ranije izrazio saučešče porodicama žrtava.loading...