UŽAS U ALEKSINCU: Četvoro dece u bolnici zbog TROVANJA PLINOM!

Četvoro dece uzrasta između 15 i 16 godina iz Aleksinca primljeno je na Kliničku za dečje interne KC u Nišu bolesti pod sumnjom da su se otrovali plinom, dok je dvoje odraslih nakon pregleda i opservacije u ambulanti klinike za endokrinologiju pušteno na kućno lečenje, saznaje "Blic".

 

O kakvom se incidentu tačno radi, zvanično još uvek nije poznato ali kako “Blic” saznaje, u Aleksincu je u toku uviđaj zbog sumnje da je došlo do curenja plina iz ulične mreže u Ulici Karađorđa Petrovića.

 
Dva dečaka i dve devojčice, primljeni su noćas pod sumnjom na trovanje plinom. Oni su se žalili na glavobolje i osećaj gušenja ali na prijemu, prema nalazu dežurnih kolega, nisu bili vitalno ugroženi. Hospitalizovani su na odeljenju pulmologije radi opservacije i praćenja i na jutrošnjoj kontroli svi fiziološki parametri bili su uredni. Pod kontrolom su i stabilni su. Biće preventivno urađene i dodatne analize zbog čega su zadržani na Klinici – kaže dr Gordana Kostić sa Dejče interne klinike u Nišu.

Kako “Blic” saznaje dvoje odraslih je nakon pregleda i opservacije i ambulatni Klinike za endokrinologiju pušteno kućama jer nisu imali ozbiljnije tegobe.

Kako nezvanično saznaje ovaj list, stanari jedne kuće prijavili su 8. marta da su se čule dve eksplozije iz uličnog kanalizacionog šahta, ali je nakon provere utvrđeno da nije bila u pitanju eksplozivna naprava niti da je bilo drugih inkriminisanih radnji pa se posumnjalo da je u pitanju bilo plin.

Međutim, 11. juna u večernjim časovima je ponovo prijavljeno curenje plina pa je obaveštena policija koja obavlja uviđaj.

Curenje plina je sanirano, nema opasnoti a policija radi na utvrđivanju uzroka curenja – saznaje “Blic!” u dobro obaveštenim krugovima u Aleksincu.