UŽAS U ARILJU: Školski drug devojčici razbio arkadu, majka u šoku zbog incidenta

Pesnica
Pixabay.com

Trinaestogodišnju Anu Radojičić iz Arilja školski drug D. N. je nakon kraćeg verbalnog duela udario glavom pri čemu joj je razbio arkadu i zatvorio oko, piše Blic.

 

Roditelji povređene devojčice tvrde da se sve dešavalo u petak između petog i šestog časa u OŠ ”Stevan Čolović’. U tom trenutku, kako kažu, povređenu i krvavu Anu je u Dom zdravlja odvela drugarica, jer nikoga od profesora i školskog osoblja nije bilo da pritekne u pomoć.

 
Otac povređene devojčice Miloš Radojičić za Blic kaže da će podići tužbu protiv roditelja jer je sin maloletan, ali i protiv škole jer smatra da nisu obavljali dužnost na pravi način.

Nikoga nije bilo da pritekne u pomoć mom detetu. Gde su nestali profesori, osoblje? Nju je svu u krvi drugarica odvela u Dom zdravlja. Kada su pozvali suprugu  iz bolnice da joj saopšte šta se dogodilo, jedva je preživela šok. Što je najgore nakon dva sata u policiji je prijavljeno da je to bio kao neki slučajni incident. Slučajni! Zatvorio mi je oko detetu, još devojčici!? U školi kažu da ne mogu ništa  sem da izreknu ukor tom učeniku – užasnut je otac Miloš koji je izričit u nameri da istera pravdu.

Ana je odličan  đak, mirno  dete, nikada nismo imali neprijatnosti zbog nje. Lepa je, razvijena devojka, ali vaspitana i siguran sam da svojim ponašanjem nikoga nije provocirala – nastavlja otac Miloš.

Roditelji: “Dečak vređao devojčicu pre napada”

Kako je za “Blic” rekla majka Danijela, do incidenta je došlo jer je D.N. Anu čitavo vreme provocirao, prozivao i kada mu je ona odbrusila nazvao je “kurvom” i drugim pogrdnim imenima.

Došlo je do fizičkog kontakta i taj učenik je glavom bukvalno “zakucao” moju ćerku, pukla joj je arkada, oko joj zatvoreno, ona ne vidi trenutno na njega. U šoku sam. Ne mogu to dozvoliti, kao roditelj želim pravdu za moje dete i da nasilje u školama  već jednom prestane – očajna je majka Danijela.

Roditelji se plaše da ovaj incident ne ostavi trajne posledice na njihovu ćerku pošto je u veoma osetljivom periodu razvoja.

Direktor kaže da su uradili sve po protokolu

Direktor OŠ ‘’Stevan Čolović’’ u Arilju, Božidar Stojić, potvrdio je da se incident dogodio i da je razredni starešin istog trenutka reagovao.

Odmah je obavestio dežurne nastavnike koji su kontaktirali roditelje. Anina majka je došla, to je bilo u petak, i odvela dete u Dom zdravlja. U ponedeljak su roditelji oba deteta  bili na razgovoru sa školskim psihologom. Dogovoreno je da škola pokrene vaspitno disciplinski postupak i sazove tim za zaštitu dece, čiji je okupljanje zakazano za petak. Škola je učinila sve što je u njenoj moći . – rekao je on.