UŽAS U CRNOJ GORI: Bebu UJEO PACOV ZA GENITALIJE, lekari je jedva SPASILI

Beba
Pixabay.com

Petomesečni dečak koji je prošlog petka zbog teških povreda genitalija primljen u Institut za bolesti dece stabilnog je zdravstvenog stanja, potvrdili su za Pobjedu iz Kliničkog centra.

 

Prema njihovim nezvaničnim saznanjima, još nije izvesno kada će beba izaći iz bolnice.

 
Lekari, kako je Pobjeda ranije objavila,a prenosi mondo.me, sumnjaju da je dečaka ugrizao pas ili pacov.

O celom slučaju obaviješteni su policija i Centar za socijalni rad koji bi trebalo da utvrde da li se radi o zanemarivanju deteta.

Iz Centra su Pobjedi juče saopštili da su odmah nakon što ih je policija obavestila o povredi dečaka preduzeli sve iz svoje nadležnosti na osnovu Zakona o socijalnoj i dečjoj zaštiti. Ipak, oni nisu hteli da govore o tome da li je utvrđeno zanemarivanje, jer su shodno zakonu „sve informacije o ličnim i porodičnim prilikama korisnika koje pružaoci usluga vode o njemu poverljive”.

Dečak je jedan od trojki desetočlane porodice koja živi u teškim socijalnim uslovima na Vrelima Ribničkim.

Iz Centra kažu da ova porodica do sada nije bila korisnik materijalnog obezbeđenja, te da u svojim nadležnostima reduzimaju mere kako bi ostvarila prava iz oblasti socijalne i dječje zaštite.

Shodno nadležnostima preduzećemo sve mere i radnje radi zaštite najboljih interesa dece, a Centar će pratiti porodicu dok god to bude neophodno – kazali su iz Centra za socijalni rad.loading...