UŽAS U ITALIJI: Mađarski autobus PUN DECE doživeo saobraćajku, NAJMANJE 16 POGINULIH (FOTO)

Italija
Printscreen

Policija je danas potvrdila da je najmanje 16 osoba poginulo, dok je 26 povređeno kada je školski autobus mađarskih registarskih trablica sinoć udario u stub na autoputu na severu Italije i zapalio se.

Na desetine povređenih je prebačeno u bolnicu u Veroni, a zvaničnici strahuju da bi broj nastradalih mogao biti veći. U autobusu su bili učenici iz Mađarske starosti između 14 i 18 godina.

Među žrtvama bi mogli da budu i vozač, francuski državljanin sa porodicom, prenosi italijanska agencija Ađi.

Kako prenosi AP, 39 osoba je preživelo, mada su neki od njih teško povređeni.

– Jedan putnik je u komi i u životnoj je opasnosti – izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto na konferenciji za novinare u Budimpešti.

On je kazao da je vozač autobusa izgubio kontrolu, a da istražitelji nisu pronašli tragove kočenja.

Sijarto je rekao i da ima informaciju da je ukupno bilo 54 putnika, među kojima dve odrasle osobe, kao i dva strana vozača, ali da iz za sada nepoznatih razloga veruje da je bilo i više putnika, navodi AP.

Načelnik italijanske policije Djirolamo Lakvaniti rekao je da u incidentu nije učestvovalo nijedno drugo vozilo i da nije jasno zašto je autobus udario u stub.

Državni radio RAI preneo je da je slovenski vozač kamiona koji je bio iza autobusa primetio problem sa jednim točkom autobusa i da je probao da upozori vozača, ali da vozač nije reagovao dovojlno brzo.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća predsedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu povodom stradanja učinika na eskurziji u Italiji.