Užas u komšiluku: DEČAK SONOM KISELINOM HTEO DA OTRUJE DRUGOVE, dao im flašicu soka i čekao reakciju

U Srednjoj stručnoj školi u Rožajama izbegnuta je tragedija kada je petnaestogodišnji L. M, učenik prvog razreda smera za carinsko zanimanje, iz za sada nejasnog motiva pokušao da sonom kiselinom otruje školske drugove S. Š. i B. K, piše podgorička Pobjeda.

Otrov
Foter / ˙Cаvin 〄 / photo on flickr

Prema informaciji iz rožajske policije, L. M. je flašice od soka, u koje je ulio sonu kiselinu, dao dvojici učenika iz svog razreda koji su pri prvom gutljaju osetili neprijatan ukus i izbacili tečnost iz usta. Još dvojica učenika su, kako je rečeno, probali tu tekućinu, misleći da se njihovi drugari šale, ali su na sreću i oni osetili neprijatan miris i nisu progutali tečnost.

Učenici su odmah prevezeni do Hitne službe, a potom su upućeni u beransku Opštu bolnicu gde su pregledani i gde je konstatovano da nije bilo posledica po njihovo zdravlje.

Učenik L. M. je, u prisustvu roditelja, socijalnih radnika i školskog pedagoga, saslušan u Odeljenju bezbednosti. Kako su Pobjedi kazali u policiji, tokom saslušanja bio je vidno utučen i ćutljiv i nije znao da objasni motive svog postupka.

Pobjeda piše da ima nezvanična saznanja da je L. K. ranije imao nesuglasica sa učenicima kojima je dao da popiju tekućinu koju je pripremio. Tužilaštvo je otvorilo istragu i očekuju da će utvrditi motive ovog događaja.

Prema rečima direktora Srednje stručne škole Iska Bećovića, radi se o učeniku koji je izuzetno miran i od kojeg se nije moglo očekivati ovako nešto.

“Znamo da je nedavno izgubio bliskog člana porodice, što ga je jako pogodilo. Njegovo ponašanje ukazuje da ima blagih psihičkih problema. I pored toga nikako nismo mogli da zamislimo da bi bio spreman da uradi nešto slično”, kazao je on.