UŽAS U KRALJEVU: Policija ubila čoveka koji je pretio da će baciti BOMBU u kući sa PETORO DECE

D.J. se zatvorio u kuću sa još 10 ljudi!

 

Kraljevačka policija ubila je prilikom pokušaja hapšenja D.J. (32) koji je prvo u blizini autobuske stanice u tom gradu pretio da će baciti eksplozivnu napravu, nakon čega se sa bombom zatvorio u kuću sa još deset ljudi, među kojima je bilo i petoro dece, saopšteno je danas. 

Kako se navodi u saopštenju, policija je sinoć pokušala da uhapsi D.J. zbog sumnje da je prethodnih dana obavio više teških krađa. 

On je, tom prilikom, izvadio ručnu bombu i zapretio da će je baciti na policajce. Nakon toga, policija je putem mobilnog telefona uspostavila kontakt sa njim i pokušala da ga ubedi da se preda, ali on je to odbio. 

Policajci su ga ubrzo locirali u kući u Ulici Božidara Milunovića, gde se sa bombom zatvorio u kuću sa deset ljudi. U kući su se nalazili i njegova petnaestogodišnja devojka, jedna osamnaestomesečna beba i četvoro dece od šest do 13 godina. 

Pošto je pretio da će baciti bombu, pripadnici policije su bili primorani da upadnu u kuću, a D.J. je tada pokušao da bombu aktivira, zbog čega su ga policajci lišili života. Jedan od policijskih službenika je prisebnom i brzom intervencijom uspeo je da dođe do D.J. pre nego što je bacio bombu, i tako spreči daleko veću tragediju u kojoj su mogla da stradaju deca i ostali prisutni u kući – navodi se u saopštenju policije.loading...