UŽAS U NOVOM SADU: Zalutali metak sa svadbe ranio devojčicu (10)!

U novosadskom naselju Alibegovac juče popodne zalutali metak ranio je desetogodišnju devojčicu koja je bila na rođendanskoj žurki u dvorištu jedne kuće, a kako nezvanično saznaje "Blic", metak je ispaljen tokom svadbenog veselja u obližnjem restoranu.

 

Prema rečima žene koja je prisustvovala proslavi rođendana, a čije ime je poznato redakciji “Blica”, dvadesetak dece igralo se u dvorištu kada se čulo da je nešto proletelo kroz krošnju drveta i pogodilo nesrećnu devojčicu.

 
Devojčica je pogođena u ruku i krv je počela da šiklja na sve strane. Brzo smo zaustavili krvarenje i devojčicu odvezli u Dečiju bolnicu. Tamo su joj očistili i zašili ranu, ali po dolasku kući devojčici nije bilo bolje jer su bol i otok oko rane postajali sve veći. Roditelji su je vratili u bolnicu i tek tada je posle snimanja utvrđeno da joj je metak u ruci – priseća se žena nemilog događaja kome je prisustvovala.

Priča nam da je odmah obavestila policiju o incidentu te da je patrola veoma brzo izašla na teren i da su policajci tokom uviđaja pronašli još dva metka u susednom dvorištu koji su verovatno ispaljeni tokom istog slavlja.

U Dečijoj bolnici kažu za ”Blic” da se devojčica oseća dobro, da je pod budnim okom lekara u Odeljenju plastične hirurgije.

Devojčica je došla u pratnji rođaka i prijavljena je posekotina šake. Povreda je sanirana i devojčica je puštena kući. Međutim, posle izvesnog vremena devojčica se vratila sa porodicom i tek tada nam je rečeno da je upucana. To su morali odmah reći jer je onda potpuno drugačija procedura i potpuno drugačiji pristup i ne znamo zašto su to prikrivali. Slučaj je odmah prijavljen policiji i devojčici je pružena adekvatna pomoć i ona je sada dobro – rečeno nam je u Dečijoj bolnici.

Meštani Alibegovca kažu da u tom kraju pucnjave tokom svadbenih veselja u dva lokalna restorana koja su praktično specijalizovana za takve vrste proslava nisu retkost.

Nekoliko puta smo prijavljivali pucnjavu ali kada je policija izlazila na teren svi su se pravili blesavi i uvek su negirali da je bilo pucnjave. Šta onda preostaje policiji? Da pretresa stotine zvanica? Koliko ja znam, nikada niko za to nije bio kažnjen i samo smo čekali da nam stignu strašne vesti. Eto, upravo se to dogodilo danas i nadam se da će već jednom neko odgovarati za nasumično pucanje te da će to prestati jednom za svagda – priča za “Blic” jedna Alibegovčanka.

Policija povodom ovog nesrećnog slučaja još nije izdala zvanično saopštenje.