UŽAS U REPUBLICI SRPSKOJ: Starcu OTKINUTA GLAVA od siline udarca u SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI

Hronika
Dnevno.rs

Nikola Šumar (81) iz Vodica kod Šipova, poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u tom mestu u noći između nedelje i ponedeljka.

 

Nesreća se dogodila juče oko pola časa iza ponoći kada je Šumara udario automobil “audi 80” koji je vozio Marko Savković (20), takođe iz Vodica.

 
Koliko je bio jak udar govori i podatak da je nesretnom starcu tom prilikom otkinuta glava.

Šumar je glavom udario u šajbu, a scene na mestu nesreće su bile jezive. Jadnom čoveku je doslovno od udara otkinuta glava, koja je ostala u automobilu – pojasnio je izvor blizak istrazi.

Meštani pomenutog sela pričaju da je Šumar u poslednje vreme imao narušeno mentalno zdravlje.

Viđao sam ga kako hoda po selu, a volio je i malo više popiti. Osim toga bio je dobar i pošten čovek, sa kojim niko nije imao problema – priča jedan od meštana.

Kaže da Šumar nikada nije radio, ali da je bio vredan poljoprivrednik koji je imao je na stotine ovaca i goveda.

Živeo je sa sinom i snahom, a mislim da mu je jedan sin poginuo za vreme rata – rekao je pomenuti meštanin.

Meštani i za mladića koji je vozio auto kažu da je uzoran i da nikada nije divljao automobilom, niti pravio probleme.

Marko je dobar momak, završio je neki zanat u Banjaluci i zaposlio se. Od plate je uštedeo i kupio automobil i viđao sam ga kako se voza, ali nikada nije pravio probleme – pričaju meštani.

Mira Miletić, sekretar Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka rekla je da je uviđaj obavila dežurni tužilac Gordana Radujko, zajedno sa pripadnicima Policijske stanice za bezbednost saobraćaja Šipovo.

Dežurni tužilac naredila je da se preduzmu sve potrebne radnje s ciljem da se utvrdi uzrok tragedije, kao i da se izvrši obdukcija tela stradalog pešaka – rekla je Miletićeva.