UŽAS U RUMI: U dvorištu vrtića PREGAŽENE dve petogodišnje devojčice!

Incident se desio oko 11 sati u samom dvorištu vrtića ''Kockica'' gde je kombi za dostavu hrane Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje ''Poletarac'', došao da dopremi obroke za mališane.

pixabay.com

Dve petogodišnje devojčice pregazio je kombi za dostavu hrane u dvorištu vrtića “Kockica” u Rumi.

Jedna od njih je hitno prevezena u Institut za zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu gde su joj konstatovani prelomi kostiju lica, dok je druga devojčica zbrinuta u Domu zdravlja Ruma zbog lakše povrede usne i puštena je kući.

– Devojčica je na sreću u stabilnom stanju i nije životno ugrožena, a konstatovane su joj teške telesne povrede glave u vidu preloma kostiju lica. Ona je u svesnom stanju i nalazi se pod stalnim nadzorom lekara u intenzivnoj nezi Odeljenja dečije hirurgije – objasnila j portparolka Instituta dr Andrea Đuretić, piše “Blic”.

“Novosti” dalje prenose da su ovu informaciju potvrdili i u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici gde kažu da su inspektori izvršili uviđaj na licu mesta, te da je u saradnji sa nadležnim tužilaštvom u toku detaljna istraga povodom ovog incidenta.

Prema navodima ovog lista, nesreća se dogodila naočigled tridesetak mališana koji su se u to vreme igrali u dvorištu vrtića.