UŽAS U TOPOLNICI: Bratu vilama smrskao glavu

Vile
Pixabay.com

Obračun dvojice staraca je prestao tek kada je četiri godine mlađi Vitomir polusvestan pao na zemlju na imanju zbog kojeg je i nastala svađa.

 

Do tuče u selu Topolnica došlo je, javlja “Alo” 21. janura ove godine, nakon što su se braća posvađala u vezi sa podelom imetka.

– Žučna rasprava, koja traje više godina, ovog puta je prerasla u fizički obračun. Posle prepiranja, Vitomir je iznerviran uzeo vile i nasrnuo na svog starijeg brata. Posle primljenih nekoliko udaraca, Branko je nekako uspeo da mu otme vile. On je zatim počeo da besumučno udara Vitomira – navodi izvor blizak istrazi.

Obračun dvojice staraca je prestao tek kada je četiri godine mlađi Vitomir polusvestan pao na zemlju na imanju zbog kojeg je i nastala svađa.

– Branko je otišao u svoju kuću, a Vitomir se nekako dovukao do svoje. Policija je za slučaj saznala tek pošto se teško povređeni Vitomir posle sedam dana sa stravičnim bolovima javio lekarima u lokalnom domu zdravlja. Onda su oni pozvali policiju i čitav slučaj je otkriven jer je tek tada povređeni starac ispričao šta se dogodilo – rekao je on.

Sagovornik “Alo!” kaže da je Vitomir imao prelom čeone kosti i povrede posle više destina udaraca po čitavom telu.

– Lekari su bili u šoku kako je neko uspeo da sa povredama koje ugrožavaju životne funkcije izdrži bez lekarske pomoći toliko dugo. Njemu je odmah pružena prva pomoć, pa je odvezen u bolnicu u Majdanpeku, gde se o njemu vodi briga danonoćno, budući da mu je život ugrožen – kaže izvor.

Meštani Topolnice kažu da su braća pokvarila odnose kada je na red došla podela imovine jer nikako nisu mogli da se dogovore kome šta pripada.

– Nisu godinama govorili jedan s drugim, a kada bi progovorili, to je odmah značilo svađu. Ipak, niko nije ni pomislio da će doći do ovoga, ipak su oni stari ljudi, pa bi samim tim trebalo da su mudriji, a ne da se tuku kao neki mladi bikovi – kažu njihove komšije.

Iako je Vitomir ispričao šta se dogodilo, a njegov brat Branko to delimično potvrdio, policija proverava te izjave.

– Policija proverava navode teško povređenog Vitomira da ga je brat pretukao, jer je gotovo neverovatno da je starac sa svoje 82 godine uspeo da tako brutalno pretuče i teško povredi čoveka, tako da se proverava da li mu je neko možda pomogao – kaže izvor. Inače, Branku D. je napisana krivična prijava za pokušaj ubistva.