UZBUNA NA ČUKARICI: Ćelavi muškarac u crnom kombiju pokušao da otme devojčicu

Pored devojčice se zaustavio crni kombi koji je, pričaju svedoci, vozio ćelavi muškarac koji je pokušao da je uvuče u vozilo, ali je ona, na sreću, uspela da pobegne.

printscreen/google.com/maps

Učenica petog razreda beogradske Osnovne škole “Ljuba Nenadović” sa Čukarice zamalo je oteta na putu od kuće do škole, a zbog ovog nemilog događaja u školi je zavladalo vanredno stanje, saznaje “Telegraf”.

Redakciji Telegrafa javio se prestravljeni roditelj koji kaže da su mame i tate đaka pozvane u školu kako bi bili upoznati sa ovom opasnošću i kako bi preduzeli sve preventivne mere da se ovako nešto više nikada ne ponovi.

– Od učiteljice smo dobili sve informacije, u školi je bila i policija. Savetovali su nam da dovodimo i odvodimo decu, jer su slični incidenti zabeleženi i u obližnjim školama – navodi on. Ipak, za druge škole na Čukarici nismo uspeli da pronađemo dokaze o nemilim događajima.

Još uvek nema zvanične potvrde policije o ovom događaju, ali uspaničeni roditelj je do detalja opisao celu situaciju i poslao nam papir koji su svi dobili dan posle incidenta.

U dopisu koji su dobili roditelji stoji: 

“Poštovani roditelji,

Povodom skorašnjeg događaja koji nas je sve zabrinuo, a desio se na putu od škole do kuće, u naselju Cerak, želimo da vas informišemo o tome da je naša škola preduzela sledeće mere pojačane bezbednosti:

– Zaključavaju se svi ulazi u školu, izuzev centralnog ulaza, na kojem će, pre i posle nastave i tokom odmora stajati čuvar.

– O događaju je obaveštena policija koja preduzima mere iz svoje nadležnosti.

S obzirom na to da škola ne može odgovarati za događaje van školskog dvorišta, na putu od kuće do škole i obrnuto, molimo vas da obratite pažnju na bezbednost učenika (mlađe možete dovoditi i odvoditi iz škole, a starije savetovati da idu u grupama i ne razgovaraju sa nepoznatima)”.

ODBAČENE TVRDNJE O UOBRAZILJI I PROBLEMIMA U PORODICI

Kako nam je ispričao roditelj deteta koje, na svu sreću nije bilo prisutno kada se incident dogodio, jer je bilo druga smena, odbacuje se mogućnost da je u pitanju uobrazilja devojčice, jer je policija izašla na uviđaj, a roditelji dobili uputstva i upozorenja, a opcija da je roditelj devojčice hteo da je uvuče u kola takođe nije moguća, jer je iz saveta roditelja saopšteno da je provereno i da roditelji devojčice koju su pokušali da kidnapuju žive zajedno, nisu razvedeni i u šoku su zbog nemilog događaja.

Policija je proveravala da devojčica možda nije dete razvedenih roditelja, pa da je čovek za volanom otac, ali se ispostavilo da nije i da su roditelji zabrinuti zbog situacije u kojoj im se našla ćerka.

– Nastavnici su obavili razgovor i sa decom i sa roditeljima, a dali su nam i papir sa savetima. Sve kapije oko škole su zaključane, osim glavne, a obezbeđenje će stajati na glavnoj – kaže uplašeni roditelj za Telegraf.

I danas je u ovoj beogradskoj školi tema pokušaja otmice bila jedina “na tapetu”. Deci je rečeno da ukoliko roditelji nisu u mogućnosti da dođu po decu u školu, da uvek idu u grupama i da se ne odvajaju dok se situacija ne smiri.

Više informacija o indicentu nema.