UZBUNJIVAČ U UTISKU NEDELJE: “Krušik pao u provaliju iz koje bojim se da nema izlaza”

Uzbunjivač iz Valjeva Aleksandar Obradović izjavio je da je fabrika namenske industrije "Krušik" zbog prodaje oružja privilegovanim cenama došla u "ćorsokak, pad i provaliju", i izrazio bojazan da iz toga nema izlaza.

printscreen

Obradović je gostujući u emisiji “Utisak nedelje” rekao da je stanje u Krušiku u protekle dve godine posledica 2015, 2016. i 2017. godine kada je oružje prodavano “privilegovanim kupcima po privilegovanim cenama”.

On je rekao da je poznato da je svo to oružje koje je nošeno u Saudijsku Arabiju “završilo u Siriji”.

– Naša država od 2016. godine zna i dobija obaveštenja da je ‘ta i ta serija’ pronadjena u Siriji. Ovde je profit bitan – rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, 12.000 ljudi zavisi od namenske industrije i sav taj profit se “prelio u džepove vlasnika privatnih firmi”.

– Naši sindikati pokušavali su da o stanju Krušiku obaveste premijerku Srbije Anu Brnabić i predsednika Srbije Aleksandra Vučića – kazao je on i dodao da na to nema reakcija.

On je dodao i da se o Krušiku ne vodi istraga, već da se istraga vodi protiv njega, a da se on 2015. obraćao institucijama zbog situacije u toj fabrici, i da je pisao tadašnjem ministru odbrane Bratislavu Gašiću i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je tada bio premijer, ali da odgovora nije bilo.

Obradović je rekao da trenutno prima četvrtinu plate, da je i dalje pod suspenzijom i da ovih dana rukovodstvo firme treba da odluči da li će mu suspenzija biti produžena, ili ukinuta.

Televizijski voditelj i satiričar Zoran Kesić ocenio je da je uzbunjivač Obradović probudio nadu u društvu Srbije.

Prema njegovim rečima, od predsednika Srbije Aleksandra Vučića “stalno čujemo ‘ne dam ovog ili ne dam onog'” i da prvi put jedan deo javnosti “ne da nekoga ko je vredan nedavanja”.

– Siti smo više onih koje predsednik ne da, meni to greje dušu – da se ne da neko ko je vredan nedavanja – kazao je on.