“UZDRŽI SE PRIMITIVIZMA!” Evo šta je sve Jeremić poručio Vučiću povodom obraćanja Ujedinjenim nacijama

Predsednik Narodne stranke i bivši predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u jučerašnjoj izjavi iz Njujorka koristio rečnik potpuno neprimeren predsedniku države i da je tokom dana vidno odavao "utisak duševnog nemira, što je izazvalo podozrenje kod drugih delegacija iz svih delova sveta".

Što se tiče bedža za ulazak u zgradu UN, o kojem je govorio Vučić, ja na taj bedž imam doživotno pravo kao bivši predsednik Generalne skupštine UN. To je moj bedž, baš kao što je Vučićev bedž onaj sa likom Vojislava Šešelja – rekao je Jeremić u zgradi UN u Njujorku, gde je pozvan na godišnje zasedanje skupštine Svetske organizacije, saopštila je Narodna stranka.

Jeremić je naveo da bi bilo važno da Vučić na tako važnom mestu bar prikrije svoj primitivizam pred predstavnicima država iz celog sveta.

On je dodao da Vučiću juče verovatno nije bio najsrećniji dan iz mnogo razloga, ali to ne može biti opravdanje za takvu vrstu ponašanja.

Vučić se brecao na članove državne delegacije Srbije, obraćao im se povišenim tonom u zgradi UN, i uopšte vidno odavao utisak duševnog nemira, što je, naravno, izazvalo podozrenje kod drugih delegacija iz svih delova sveta – naveo je Jeremić.

To se, prosto, ne radi, jer je zasedanje Generalne skupštine UN važna prilika da se radi u interesu Srbije, a ne da se bavi dnevno-političkim dogadjajima, naročito ako, kao Vučić, zvanično predstavljate sve gradjane Srbije – rekao je Jeremić.loading...