UŽIČKO KOLO IZAZVALO SKANDAL U ZAGREBU: Kadetkinja koja je snimala zabavu izbačena sa Policijske akademije (VIDEO)

Pre nekoliko dana pojavio se snimak kadeta Policijske akademije u Zagrebu na kojoj igraju “užičko kolo”.

screenshot/facebook.com/24sata

O slučaju se danas oglasila i Policijska akademija. U saopštenju navode da će načelnica akademije protiv odgovornih osoba iz Policijske škole Josip Jović podneti zahtev za pokretanje disciplinskog postupka.

“Snimak je nastao 15. jula na Policijskoj akademiji, u kasnim večernjim satima, dok je na snazi bilo vreme odmora za polaznike škole. Vaspitači nisu nadzirali poštovanje kućnog reda.

Naime, zbog činjenice da su polaznici završili 10-nedeljnu kontaktnu nastavu te tokom navedenog razdoblja, zbog suzbijanja širenja zaraze nisu napuštali krug Policijske akademije, odgovorne osobe policijske škole dozvolile su polaznicima produženo slobodno vreme za druženje do ponoći, umesto do 22 sata.    

Tokom navedenog vremena nekoliko polaznika koji se nalaze u ovom ciklusu kontaktne nastave su na otvorenom prostoru kruga škole slušali muziku i igrali.

Za vreme njihovog druženja, vaspitači prisutni rukovodioci policijske škole koji su dozvolili razonodu i druženje, trebali su nadzirati poštovanje kućnog reda, te da je ponašanje polaznika primereno i nije suprotno odredbama Statuta policijske škole Josip Jović, a što su prema do sada utvrđenom, propustili učiniti”, stoji u saopštenju Policijske akademije.

Snimanje i objavu navedenog snimka inicirala je 19-godišnja polaznica čime je nedvosmisleno prekršila važeće pravne propise Policijske škole i nanela štetu ugledu Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Zbog navedenog je isključena iz policijske škole, dok će se i prema ostalim polaznicima sa snimka izreći odgovarajuće sankcije”, navodi se u saopštenju.

“Međutim, Policijska akademija je mišljenja kako je realna situacija da se mlade i punoletne osobe, čije osposobljavanje za posao policijskog službenika još uvek traje, ponekad i nađu u neprimerenim situacijama. Ali, na osobama koje su za njih odgovorne tokom školovanja leži odgovornost da ih na to upozore i objasne im zašto je neko ponašanje neprimereno za policijski sistem.

Načelnica Policijske akademije će protiv odgovornih osoba iz Policijske škole “Josip Jović“ podneti zahtev za pokretanje disciplinskog postupka – u saopštenju navodi Policijska akademija.”, dodaje se u zvaničnom obraćanju.