UŽIVAJTE JOŠ MALO: Sunčano tokom dana, uveče OLUJNO NEVREME!

oluja
pixabay.com

U Srbiji će pre podne biti pretežno sunčano, a posle podne, uveče i u toku noći u severnim, zapadnim i centralnim krajevima biće promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

 

Lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode u vidu intenzivnijih pljuskova, grada i olujnog vetra. Najniža temperatura kretaće se od 12 do 21 stepena, a najviša od 28 stepeni na severozapadu Vojvodine do 36 stepeni na jugoistoku Srbije.

 
U Beogradu će pre podne biti pretežno sunčano, a posle podne, uveče i u toku noći biće promenljivo oblačno sa pljuskovima i grmljavinom. U pojedinim delovima grada moguća je i kratkotrajna nepogoda s gradom. Najniža temperatura biće oko 21 stepena, a najviša oko 31 stepena Celzijusa.

Kod većine hronično obolelih tegobe mogu biti u pojačanju usled nepovoljnog uticaja biometeorološke situacije. Oprez se i dalje savetuje srčanim bolesnicima i osobama sa disajnim oboljenjima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu bolova u mišićima, razdražljivosti i glavobolje.loading...