UŽIVAJTE U SUNČANOM VIKENDU: Evo kada ćemo ponovo izvaditi kišobrane

Proleće
Pixabay.com

Nije vreme da se sasvim opustimo, budući da, prema najavama RHMZ, od petka nas očekuje promenljivo oblačno i svežije vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

 

Srbiju danas očekuje još jedan sunčan, topao dan sa slabim vetrom, a prema najavama meteorologa, i narednih sedam dana očekuju nas slične vremenske prilike, sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 24 do 27 stepena.

Ipak, nije vreme da se sasvim opustimo, budući da, prema najavama RHMZ, od petka nas očekuje promenljivo oblačno i svežije vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

 đ

Foto: hidmet.gov.rs

Prema sezonskim najavama vremena sa RHMZ, april će biti prosečno topao i vlažan, a očekuje se i malo viša od prosečne količine padavina. U Beogradu i široj okolino očekuje se da će srednja aprilska količina padavina iznositi oko 55 mm.

U maju nas, prema najavama sa ovog sajta, čekaju i prave majske kiše. Temperature će biti prosečne, ali ćemo se zato retko odvajati od kišobrana. U Beogradu i široj okolini prosečna temperatura iznosiće oko 23,9 stepeni, dok će srednja količina padavina iznositi oko 48mm.