VANREDNA SITUACIJA SE ŠIRI: Nevreme nanelo VELIKE ŠTETE po Srbiji, u ovim mestima je NAJKRITIČNIJE (FOTO)

Jaka kiša padala je u Mladenovcu, Ljigu i Aranđelovcu. Vanredna situacija je uvedena u Ljigu i Aranđelovcu, prenose B92 i RTS.

BETA

Komunalne ekipe su na terenu, otklanjaju štetu, pomažu meštani i privrednici.

CRVENI ALARM U SRBIJI: Za vikend nas očekuju VELIKE KOLIČINE PADAVINA, a evo šta one MOGU DA IZAZOVU!

Usled padavina koje su zadesile zapadnu Srbiju, na teritoriji opštine Ljig proglašena je vanredna situacija, odnosno Kačerski kraj gde su i pre 15 dana bile poplave.

printscreen/RTS

Nisu bile velike padavine, ali je popustila brana u Gorašima koja nam je napravila veliki problem, ne samo u Kačerskom kraju, nego na celoj teritoriji opštine Ljig i mi smo sad na terenu sa vatrogascima i sa našim stručnim službama – izjavio je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Dragan Lazarević. 

printscreen/RTS

On je dodao da je trenutno najkritičnija situacija u Mesnoj zajednici Kozelj kojoj je nemoguće prići.

“OVAKO JE BILO U PROLEĆE 2014. GODINE…”: Usled obilnih padavina u Čačku POPLAVLJENO VIŠE DESETINA KUĆA (VIDEO)

Imamo neprohodan put Ljig – Kozelj gde je u ovoj situaciji nemoguće prići toj mesnoj zajednici. Ono što je najvažnije je da nema ljudskih žrtava. Sve što je do nas mi dajemo od sebe i idemo tamo da pokušamo da sa neke druge strane priđemo do te mesne zajednice i da vidimo šta je preko potrebno tim meštanima – rekao je Lazarević.

printscreen/RTS

U ostalim mesnim zajednicama poplavljena su neka domaćinstva, i usevi, oštećeni putevi i mostovi, ali za sada nema većih problema, sve je prohodno i moguća je intervencija.