Ključna stvar koja nas sve vreme stopira je pitanje odnosa prema Kosovu i Metohiji, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da ima plan, ali da inicira širok društveni dijalog o tom pitanju jer želi da čuje i šta drugi misle.

 

– Kosovo i Metohija je istorijsko pitanje, za koje je teško optuživati bilo kog u prošlosti. Svi su pravili greške, jer niko nije želeo racionalni da sagleda stvari – rekao je predsednik Srbije, dodajući da to ne znači da će Kosovo biti priznato.

Predsednik države je tokom gostovanja na televiziji Pink istakao da građani moraju biti “realni, racionalni i ozbiljni”

– Kosovo i Metohija je istorijsko pitanje, za koje je teško optuživati bilo kog u prošlosti. Svi su pravili greške, jer niko nije želeo racionalni da sagleda stvari. Pitam ljude, na primer, kako ćemo imati srpsku vlast u Mališevu i Štimlju? Najviše volimo sebe da lažemo –  rekao je Vučić i ukazao da je reč o istorijskom pitanju, te da za sudbinu južne pokrajine nije kriv ni Slobodan Milošević.

Usput je aktuelni predsednik podsetio da je na izborima dobio podršku 80 odsto Srba na Kosovu.

Vučić je sinoć još jednom napomenuo da je kao premijer ostavio  uređenu kasu, javne finansije pod kontrolom i smanjeni javni dug.

– Ogroman posao smo napravili, dramatično smanjili nezaposlenost i popravili stanje. 

Ovo što smo smi uradili, sprovedene reforme uz pad nezaposlenosti će ući u udžbenike. Mi smo postali zvezde učenika MMF-a. Nemamo problema sa kursom, inflacijom, biće povećavane plate i penzije – navodi on.

Takođe, rekao je da je danas stanje u trezoru oko 110 milijardi dinara bolje nego planirano, što, kaže, niko, pa ni on sam, nije očekivao.

Sada se, dodaje, postavlja pitanje šta smo ostavili deci i jesmo li im rešili jedan od ključnih problema, problem Kosova i Metohije.loading...