Važno obaveštenje za đake i studente: Evo do kada važe Bus plus kartice i ko mora da vadi nove

Bus plus kartica
Dnevno.rs/Petar Marković

Učenici srednjih škola i studenti od sutra mogu da zatraže nove ili produže važnost personalizovanih "bus plus" kartica za narednu školsku 2016/2017. godinu.

 

Kartice od prethodne školske godine za učenike srednjih škola važiće do 30. septembra, a za studente zaključno sa 31. oktobrom ove godine, pišu Večernje novosti.

”Napominjemo da oni koji upisuju prvu godinu srednje škole ili fakulteta, zbog promene statusa imaju obavezu da nabave novu voznu legimaciju”, kažu u “Bus plusu”.

“Cena izdavanja nove kartice je 250 dinara, dok je njeno produženje za narednu školsku godinu besplatno”, dodaju oni.

Studentske “bus plus” kartice, na koje imaju pravo studenti visokoškolskih ustanova do 26 godina, kao i studenti doktorskih studija i studenti medicinskog fakulteta do navršenih 28 godina, mogu se produžiti podnošenjem originala potvrde o pohađanju fakulteta i pružanjem na uvid važeće “bus plus” kartice i lične karte.

Za produženje kartica đaka srednjih škola potrebno je podneti originalnu potvrdu o pohađanju škole i pružiti na uvid važeću karticu i dokument s matičnim brojem – zdravstvenu knjižicu, izvod iz matične knjige rođenih, ličnu kartu ili pasoš.loading...