VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE: U nedelju će u ovom delu Beograda biti IZMENE U SAOBRAĆAJU zbog “Trke s bojama”

Vozila javnog gradskog prevoza Beograda kretaće se u nedelju, 23. septembra, izmenjenim trasama kroz Novi Beograd zbog "Trke s bojama" koja se priređuje četvrti put.

Novi beograd
Wikipedia.org

Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd je najavilo (http://www.gsp.rs/dokumenti/promena_rezima/414.pdf) da se u nedelju, 23. septembra, od 11 do 14 časova menja režim rada linija 95, 89, 82 jer će za saobraćaj biti zatvorene ulice Evropska i Japanska, Gandijeva, Nehruova i Dušana Vukasovića, između Japanske i Evropske ulice.

Organizator trke, Atletski klub “Raning” (http://www.running.rs) dodaje da će u delu Evropske ulice saobraćaj biti potpuno obustavljen već od pet sve do 17 časova.

Taj klub piše da je “Trka s bojama” jedna od najpopularnijih i najuzbudljivijih tematskih trka u svetu, čija je osnovna karakteristika posipanje učesnika bojama organskog porekla. Najbrže prijavljenih hiljadu trkača započeće trku u čistoj beloj majici, a volonteri će ih po svakom pređenom kilometru “zasipati najveselijim bojama tako da će (trku od) pet kilometara završiti obojeni od glave do pete”. 

Za tu trku koju taj klub najavljuje kao “najluđi color party”, uz niz kompanija-sponzora, podršku je dao Savez za rekreaciju i fitnes Beograda, a među “partnerima trke” su Opština Novi Beograd i Sekretarijat grada Beograda za sport i omladinu.loading...