VAŽNO OTKRIĆE HRVATSKE POLICIJE: Napadač na Markov trg uhodio predsednika i premijera

Danijel Bezuk, napadač na Markov trg, intenzivno je na svom računaru duži vremenski period pratio informacije vezane za premijera i predsednika Hrvatske.

Hrvatska
Beta

Kako piše Jutarnji list, policija je na njegovom računaru pronašla tekstove, ali i fotografije s kancelarijama vlade i predsednika, lokacijama tih objekata, rutama kojima se do njih dolazi, kao i redovnim aktivnostima predsednika i premijera, piše “Jutarnji list”.

Najverovatnije upravo na tragu tih saznanja iz istrage, ali i snimaka nadzornih kamera s obližnjih zgrada, nalaze se i nedavne kategoričke tvrdnje iz vlade da je meta napada najverovatnije trebalo da bude Plenković.

Napadač je krenuo prema ulazu, ali kada su se pojavili pripadnici policije, promenio je plan i odmah je zapucao.

Upravo rekonstrukcija Bezukove komunikacije, one preko društvenih mreža, ali i one iz oduzetih telefona i verovatno računara, najvažniji su krak istrage, na kojoj od ponedeljka rade policija, SOA i Državno tužilaštvo.

Na istrazi napada koji je Plenković u sredu okarakterisao kao teroristički čin paralelno radi niz timova, a s obzirom na to da je Danijel Bezuk kraće vreme boravio u Nemačkoj, gde mu radi jedan od braće, putem međunarodne pravne pomoći zatražena je i pomoć njemačke policije, donosi Jutarnji list.