VEĆA BEZBEDNOST I SIGURNOST: “Cilj Ministarstva je da svaku školu, vrtić i raskrsnicu pokrije VIDEO NADZOROM”

kamera
pixabay.com

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Obrenovcu da je cilj Ministarstva da svaku školu, vrtić, raskrsnicu i druga prometna mesta pokrije video nadzorom.

 

On je tokom obilaska Policijske stanice Obrenovac rekao da će to doprineti većoj sigurnosti i bezbednosti građana i smanjenju stope kriminaliteta, saopšteno je iz pres službe ministarstva.

Stefanović je obišao Policijsku stanicu Obrenovac u kojoj je otvoren monitoring centar sa kojim je povezano 40 kamera postavljenih u tom mestu, a koji će, kako je rekao ministar, omogućiti da bezbednost gradjana u toj opštini bude još veća.

Postavljanje panik tastera (koji je povezan sa policijskim sistemom) omogućiće brzu i pravovremenu komunikaciju građana i policije, a uz pomoć kamera visoke rezolucije policajci će u svako doba dana i noći moći da uoče tablice vozila, lica koja mogu biti pod potragom, ali i svaku drugu pojavu koja može ugrožavati javni red i mir, rekao je Stefanović.

Prema očekivanjima ministra, uvođenje tog sistema, dovešće do smanjenja stope kriminala, ali i do toga da se građani Obrenovca i svake druge opštine u Srbiji osećaju sigurno i bezbedno.

Stefanović je istakao da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u opremu i obuke policijskih službenika, kako bi oni u obavljanju svog posla bili efikasniji u zaštiti zajednice, ali i sopstvenog života.loading...