Veče Italijanske muzike i mode u Kolarčevoj zadužbini

Veče Italijanske muzike i mode
Promo

Modna agencija Fabrika se krajem 2016. godine, na predlog Kolarčeve narodne zadužbine, sa ogromnim zadovoljstvom uključila u akciju prikupljanja sredstava za kupovinu novog koncertnog klavira, koji Kolarac, kao najvažnija koncertna dvorana u Srbiji nije imala, kako bi na njemu svirali ugledni svetski muzičari.

 

Na njihov poziv, poznati kreator visoke mode i veliki obožavalac opere i klsične muzike uopšte, a pre svega prijatelj Srbije, Renato Balestra je sa zadovoljstvom prihvatio da dođe u Beograd sa svojom kolekcijom i to sa svojim prijateljima, čuvenim dirigentom, Jacopom Sipariem di Pescasseroliem i italijanskim sopranom, Silvanom Froli.

28.Novembra 2016. na velikoj sceni, u organizaciji agencije Fabrika i Kolarčeve zadužbine je bio održan muzičko modni spektakl, TELEGROUP MUZIKA&MODA za novi koncertni klavir za Kolarčevu zadužbinu, sa modnom revijom poslednje kolekcije visoke mode Renata Balestre i koncertom Simfonijskog orkestra, kojim je dirigovao Jacopo Sipari di Pescasseroli, solista, Italijanski sopran Silvana Froli, propraćen ovacijama i uz prisustvo velikog broja uglednih zvanica.

Već te večeri je potvrdilo i ubrzo uplatilo nekoliko donatora, a zahvaljujući atraktivnosti i velikoj medijskoj kampanji, upravo je ovaj događaj pokrenuo priliv donatora i na kraju Ministarstva pravde i krajem prošle godine je kupljen Steinway koncertni klavir, koji je svoju zvaničnu promociju imao u decembru prošle godine, na koncertima Ive Pogorelića.

Fabrika i Kolarčeva zadužbina su odlučili da ponove ovaj događaj, sa novim repertoarom, kada će se između ostalog podeliti i zahvalnice Italijanskim umetnicima koji su besplatno nastupali i time podržali i pomogli kupovinu novog, koncertnog klavira.

TELEGROUP MUZIKA&MODA, veče Italijanske opere i mode održano je sinoć na velikoj sceni Kolračeve zadužbine, u organizaciji Fabrike i Kolarčeve za dužbine, sa programom: Koncert orkestra Narodnog pozorišta, dirigent Jacopo Sipari di Pescasseroli, sopran, Silvana Froli, tenor, Aleandro Mariani.

Za ovaj događaj TELEGROUP MUZIKA&MODA su se prodavale karte i ovog puta, kompletan prihod je namenjen opremanju programskog prostora Kolarčeve zadužbine, a Fabrika će troškove manifestacije pokriti putem sponzora. 

Sinoćnjem događaju prisustvovali su mnogi medju kojima: akademik Branislav Mitrović, profesorka Neda Todorović, Zdravko Šotra, ambasadori Norveške i Albanije, ambasador Crne Gore Branislav Mićunović, Verica Rakočević i Veljko Kuzmančević, gradski sekretar za kulturu Ivona Jevtić, operska diva Sanja Kerkez, Jelisaveta Karađorđević, poverenica za ljudska prava Brankica Janković, violiniskinja Jela Celo, kompozitor Aleksandar Simić, upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić, Mira Adanja Polak…loading...