VEČE MUZIKE I ROMANTIČNIH STIHOVA: Rade Šerbedžija i “Zapadni kolodvor” krajem godine u Beogradu

Poznati jugoslovenski glumac i umetnik Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom „Zapadni kolodvor“ nastupiće 26.decembra u Kombank Dvorani s početkom u 20.30h.

Promo

Koncertom  pod nazivom „Meni se dušo od tebe ne rastaje“ Rade obećava veče muzike i romantičnih stihova, a specijalni gost koncerta biće Damir Urban.

Beogradski koncert prvi je u sklopu mini turneje po Srbiji, nakon koga 27. decembra Rade i Zapadni kolodvor nastupaju u Domu vojske Srbije u Nišu, a dan kasnije u Domu kulture u Čačku.

Ovaj veliki umetnik rođen je 1947 godine. Na akademiji za pozorište i film u Zagrebu diplomirao je 1969. godine, a odmah potom dobija angažman u pozorištu.

Rade od najranijih glumačkih dana biva zapažen kao izvanredan glumac u pozorištu (uloge u Hamletu,Ričardu trećem) i  počinje da dobija uloge u filmovima.

Ubrzo osvaja jugoslovensku publiku glumeći u filmovima koji obrađuju ratne kao i savremene teme (Prosjaci i sinovi, U registraturi, Užička republika, Variola vera, Banović Strahinja, Una, Život je lep, Pre kiše…).

Film “Oslobođenje Skoplja”  je režirao sa sinom Danilom, a  jednu od glavnih uloga igra i njegova ćerka Lucija- Uživa i u porodičnom  pozorištu Ulysses koje vodi  sa suprugom Lenkom Udovički.

Izgradio je internacinalnu karijeru glumeći u mnogim holivudskim hitovima.Objavio je zbirke pesama „Promjenljivi „ i „Crno,crveno“

Snimio je zavidan broj muzičkih albuma,kako studijskih tako i albuma uživo. Neki od najpoznatijih su: Ne daj se Ines,Ponekad dolazim,ponekad odlazim,Orihi orihi,Imam pjesm za tebe, Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor.

Prošle godine izdata  je njegova knjiga „Poslije kiše“– nastavak prvog dela autobiografije koja se pojavila  pod naslovom „Prije kiše“.

Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti na blagajni Kombank dvorane i svim prodajnim mestima Eventima. Za koncert u Nišu na blagajni Doma vojske, a u Čačku na blagajni Doma kulture.