Jedan od najboljih balkanskih sastava "Mostar Sevdah Reunion" će održati svoj prvi, veliki, samostalni koncert u Sava Centru, u utorak 7. marta, sa početkom u 20.30 časova.

 

Ovo će biti posebno veče za ljubitelje sevdalinki i romskih pesama, ali i za sve one koji žele da čuju kako ove pesme zvuče u rok, džez i bluz aranžmanima. Pored već dobro znanih najlepših sevdalinki, publika će po prvi put čuti i najveće hitove sa kompilacije “Kings of Sevdah” i obrade nekoliko pesama Tome Zdravkovića.

Pokušaćemo da napravimo neki presek rada koji smo imali poslednjih 19 godina. Beogradskoj publici, premijerno ćemo da prikažemo i najnoviji projekat koji smo upravo završili sa Milutinom Sretenovićem Sretom – u javnosti poznatiji kao finalista emisije “Nikad nije kasno”. Sa njim ćemo premijerno da izvedemo nekoliko pesama sa albuma koji će, najverovatnije, da se pojavi na leto, najavio je Dragi Šestić, osnivač i producent “Mostar Sevdah Reunion”. 

Do sada su izdali devet albuma, na kojima su sarađivali sa mnogim zvezdama iz regiona – Šabanom Bajramovićem, Ljiljanom Batler, Esmom Redžepovom, Amirom Medunjanin, interpretirajući bosanske ljubavne i romske pesme u džez, bluz, etno i rok aranžmanima.

 

Veliki iskorak bend je napravio sa poslednjim studijskim albumom “Tales From A Forgotten City” kada je nekoliko meseci bio na evropskim “World Music” top listama.

Pored toga, britanska avio kompanija “British Airways” je, po izboru Mik Džegera i Ruf Vejnvrajta, par pesama sa ovog albuma uvrstila na plej listu interkontinentalnih letova.

Karte za veče najlepših sevdalinki su u prodaji na biletarnici Sava Centra i svim prodajnim mestima Eventima. Zavisno od mesta sedenja cena karte je od 900 do 1.800 dinara.