VEČE SEVDALINKI PONOVO U BEOGRADU: Spremite se za suze, smeh i najlepše emocije

Jedinstveni koncertni program pod nazivom „VEČE SEVDALINKI“ koji polako postaje i tradicionalni, i ove godine će biti u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu.

Promo

Svu lepotu sevdalinki – bosanskih, tradicionalnih i gradskih ljubavnih pesama, će izvoditi doajen, Nedžad Salković, Nedeljko Bilkić, Izeta Milišić, Reuf Feković, Marija Šestić, Azra Husarkić, Elma Hadžić te posebni gosti, vrsni pevači sevdalinki, Hari Mata Hari i Saška Janks. Pevače će pratiti vrhunski 12-člani orkestar maestra Dinka Mujanovića.

Jedan deo koncerta će biti posvećen Nedžadu Salkoviću i proslavi njegove 60-godišnje vrhunske pevačke karijere.

– Radujem se što ću se ponovo družiti sa sa publikom regiona. Za ljubitelje sevdalinki to je praznik jer uživamo zajedno u vanvremenskim pesmama i prenosimo jedni drugima emocije. I posle ovoliko godina bavljenja muzikom jedva čekam da izađem na scenu i da zapevam – poručuje Nedžad Salković, “princ bosanskih sevdalinki” kako su ga odavno kolege prozvale.

Beogradska publika 8. novembra će imati prilike da uživa u pesmama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a neke od njih su: Žute dunje, Tebi majko misli lete, Emina, Ne klepeći nanulama, Čudna jada od Mostara grada, S one strane Plive, Lijepi li su mostarski dućani, Moj dilbere, Snijeg pade na behar na voće, Jutros mi je ruža procvjetala, Kad ja pođoh na Bembašu, Vino piju age Sarajlije i mnoge druge te mogu očekivati koncertnu večer za dušu i pamćenje.